Любовта трае 3 години“ не е само заглавието на книга

...
 
Любовта трае 3 години“ не е само заглавието на книга
Коментари Харесай

„Любовта трае три години“ … ето всичко, което трябва да знаете!

 

„ Любовта трае 3 години “ не е единствено заглавието на книга на Фредерик Бегбеде или филмът по нея.

Когато някой каже, че любовта трае три години, това е отпратка към биохимичната доктрина.

Изглежда, че разводът най-често се случва след три години взаимен живот. В биохимичен проект любовта е композиция от окситоцин, допамин, пролактин, норадреналин и лулиберин. Интензивното възприятие на благополучие се освобождава от фенетиламин (PEA), до момента в който нежността е обвързвана с ендорфините.

Това е биохимичният аспект. Но в реалност същинският въпрос е по какъв начин е допустимо да обичаме един и същи човек, до момента в който през целия си живот можем да имаме доста другари? 3 години обич и това е всичко? Колко трае любовта?

Защо любовта трае 3 години?
Нека да разгледаме съответен образец: Ако някой те накара да усетиш аромата (на пот или друга телесна миризма) на мъж, който преди малко си срещнала и харесваш, ще намериш нещо прелестно в това. Но в случай че извършите същия опит три години по-късно, ще откриете нещо неприятно в тези миризми. Но за какво?

Това е физиологично. С течение на времето хормоните на удоволствието понижават. Но не се тормозете – към момента имате окситоцин, който е привързващият хормон. Това значи, че би трябвало да стимулирате този хормон. За да извършите това, би трябвало да прогоните чувството за рутина, като добавите малко креативност към връзката си. Бъдете изобретателни и сантиментални, в случай че желаете повече от 3 години обич.

Така че на доктрина любовта трае 3 години, може и по-малко. Но на процедура е друго. Ясно е, че методът, по който сте се чувствали, когато сте се влюбили при започване на връзката си, няма да остане недокоснат през годините. Но това не значи, че двойка, която е дружно от 3 години, сигурно ще се провали и ще се разлюби. Не. Както и да е, сигурно познавате двойка, която се обича в продължение на доста години. Това даже може да е по този начин за вас и вие четете това, тъй като сте в сложен интервал (нещо обикновено за една връзка и нормално, когато приказваме за любов).

Трябва да сте наясно какво дефинира и сформира любовта. Физически контакт, същинска връзка, добрина, деликатност и така нататък Всичко това може да продължи през целия ви живот, стига да е добре поддържано.

Ключът е да изпитвате същинско наслаждение да споделяте живота си с колегата си. В една връзка постоянно има сложни интервали. Трябва да знаете по какъв начин да ги преодолеете, с цел да продължите връзката си и да останете постоянни.
3 години обич и по-късно …?
3 години обич и по-късно продължавате да се обичате … или не …

Честно казано, всичко зависи от двойката. Всяка любовна история е друга и характерна за всяка двойка. Има прекалено много детайли, които би трябвало да се вземат поради, когато става въпрос за това по какъв начин връзката да продължи. Най-важното е да продължите да откривате и да запазите интерес един към различен.

А най-важната част от това е в действителност да откриете и опознаете себе си. Трябва да откриете и опознаете както себе си, по този начин и колегата си. Защо? Защото прекомерно постоянно ние идеализираме другия човек. Тогава, когато осъзнаем, че този блян не се вписва в това кой е нашият сътрудник в реалност, идва приземяването. 3 години обич сигурно могат да продължат.

Трябва да имате поради, че хората съществуват, с цел да се възпроизвеждат. Така че, когато мъжът и дамата са привлечени един от различен, те изпитват тип пристрастяване, което ги прави щастливи, когато са дружно, и нещастни, когато са разграничени. Говорихме за аромата малко по-рано. Е, ароматът подсъзнателно насочва мъжа и дамата да станат сътрудници. Разбира се, освен ароматите ни водят във връзка с любовта. Биологично видяно, всеки месец дамата има яйцеклетка, която чака да бъде оплодена. Когато това бъде реализирано, тя ще бъде напълно отдадена на растежа на детето в продължение на 9 месеца.

За мъжа е друго. Всеки ден той създава милиони сперматозоиди, чиято цел е да оплодят яйцеклетката на дамата. Накратко казано, дамата ще потърси сътрудник, който може ще се грижи за нея, когато е бременна и по-късно ще помогне за развъждането на детето, което ще се роди. Естествено, тя търси мъж, който е мощен във всеки смисъл на думата и който може да обезпечи материални запаси. За мъжа това е друга история. Той желае жена, която ще носи детето му и ще предава гените му.

И по този начин, 3 години обич и след това… тайната е да се освободите от зависимостта, с цел да дадете място на щастието във връзката. Това е най-важното: мъжът и дамата да се усещат добре дружно. Това възприятие може да пораства и да се поддържа по разнообразни способи: шерване на неща и осъществяване на действия дружно, диалози между тях, смях като деца и така нататък Трябва да се концентрирайте върху значителното и да имате общи полезности, които ще ви разрешат да останете дружно.

Колко трае любовта?
Всичко зависи от това какво вършиме с тази обич. Въпросът „ Колко трае любовта? “ няма нито един правилен отговор. Любовта може да продължи цялостен живот или няколко секунди. Ако любовта трае единствено 3 години, тогава за какво към момента има толкоз доста двойки, които са останали дружно доста по-дълго?
Няма общоприета дълготрайност на любовта.

Бихте могли да кажете, че любовта продължава 3 години, тъй като това е времето, от което се нуждаете, с цел да имате дете и то да стане самостоятелно. През този интервал човек не обръща внимание на грешките на колегата си, тъй като постоянно ги намира за „ сладки “. Но след тези 3 години виждате доста повече неточности в другия човек.

Така че да, любовта и пристрастеността при започване на любовната връзка естествено ще изгубят своята активност. Но това не са единствените неща, които са значими за любовта, за щастието. Трябва да запазите удоволствието да бъдете с колегата си и да споделяте нещата дружно, желанието да бъдете дружно единствено двамата и да съумеете да се разберете. Удоволствието, което изпитвате с колегата си – това е, което ще поддържа връзката ви с годините. С каквито и провокации да се сблъскате, в случай че това наслаждение се поддържа, любовта може да продължи доста повече от 3 години, по друг метод.

Важно е да не основавате опита си на приказките, тъй като любовта няма безусловно нищо общо с „ …и те заживели щастливо до края на живота си “. Любовта е доста по-сложна от това и даже да има моменти, когато всичко наподобява съвършено, това не е константа. Страстта от първите дни, в които сте били дружно, не е безусловно безконечна, само че има и други способи любовта да продължи в една връзка. Трябва да поддържате удоволствието, което изпитвате, когато сте дружно.

И има още едно значимо нещо, за което не приказваме задоволително: нарцисизъм. В любовта би трябвало да бъдете егоистични. С други думи, не трябва да оставате с някого, в случай че не получавате никакво наслаждение да бъдете с него. Трябва да бъдете егоистични за две неща: да обичате себе си на първо място и да обичате да бъдете с другия човек. Ако всеки сътрудник има това поради, тогава любовта може да продължи, до момента в който я поддържате.

Какво мислите за това? Вярвате ли, че любовта трае единствено 3 години? Чувствали ли сте разлика, когато сте достигнали тригодишнина на връзката си с вашия сътрудник?
Споделете вашите мисли в мненията.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР